276°
Posted 20 hours ago

Ron Zacapa Centenario XO Rum Solera Gran Reserva Especial | 40% vol | 70cl | a Balance of Sweetness | Spice | Fruit & Spirit | Aged Rum | Crafted in Guatemala | with Gift Box

£9.9£99Clearance
ZTS2023's avatar
Shared by
ZTS2023
Joined in 2023
82
63

About this deal

Guatemala. Alene navnet emmer af mystik og legender. Det sted, Zacapa kommer fra, bliver ofte kaldt ”The House in the Clouds”, da det befinder sig 2,330 km over havets overflade – bogstavelig talt over skyerne. All in all, the olfactory and gustatory qualities are very much aligned: bitter chocolate, a bit of pipe tobacco, a flavorful melange of espresso crema and dried fruits stand out on the palate as well. This time though, it’s mostly the dates and the prunes that shine. In the glass you find a dark coulor, a bit darker than the 23 year old Zacapa. At first it is som alcohol on the nose but if you let it rest in the glass for a few minutes the alcohol disappears and you find toffee, spice and vanilla. The aroma is very smooth and nice. I always let my rum rest for 1 minute per year old in the glass. Makes a big difference. Zacapa Centenario 23– samostatne, výborný aj s ľadom, čoraz viac sa uplatňuje aj v miešaných nápojoch

Zacapa patrí medzi najvyhľadávanejšie rumy na svete. Nie je tomu inak ani pri vlajkovej lodi značky Ron Zacapa 23 Centenario 40%. Rum je pôvodom z Guatemaly a radí sa medzi najlepšie z tejto oblasti. Čo by ste si mali všímať hneď na začiatku je jeho doba zrenia – 23 rokov je naozaj úctyhodné číslo. Len je dobré vedieť, že sa jedná o vek najstaršieho rumu v blende, inak sú tam najviac obsiahnuté 6-8 ročné rumy. ikke mindre end 7 år i træk har huset også officielt fået denne betegnelse ved den seriøse The International Rum Festival. I Guatemala bliver denne første honning kaldt jomfruhonning, og den danner basis for Zacapa’s unikke smag. Tak tento dražší rum už není dostupný téměř všude jako jeho známější bratr (ale tuším jsem ho viděl někde v Metru nedávno), takže pokud ho chcete, je třeba navštívit specializovaný obchod s alkoholem. Ať už to bude kamenná prodejna nebo nějaký ověřený eshop na internetu. Já osobně se přikláním k druhé možnosti – nákup přes internet je podle mého názoru pohodlnější a dává vám dostatek času vybrat si tu svoji láhev bez uspěchání.Zacapa XO Solera Gran Reserva Especial 40% je prémiový rum guatemalské značky, který mnozí považují za to nejlepší v momentální nabídce, a to stále v poměrně přiměřené ceně. Přesto je však zhruba o polovinu dražší než dobře hodnocený základní rum Zacapa 23 Centenario. Jaké jsou hlavní rozdíly a hlavně, má smysl si ho pořídit? Once you’ve finished reading our review, feel free to peruse our wide range of related content such as the following resources: I got this after being very impressed with the Zacapa 23, and was expecting a major upgrade in both, flavor and smoothness. In my opinion the flavor is a bit deeper and intense than in the 23, but it's harsher on the tongue.

Zacapa XO: 6 és 25 évig érlelt rumok keverékből kézül, és 40%-os az alkoholtartalma. A Zacapa Centenario Edition XO rum 2000-ben debütált, és már a megjelenése évében többszörösen díjazott lett, ugyanis a Nemzetközi Rum fesztiválon arany és platinadíjat is nyert. Ez az ital limitált kiadásban kerül forgalomban, amiről nemcsak az ára, de az íze is árulkodik. Már illatában is rendkívül intenzív aromákat fedezhetünk fel, ízében pedig a komplexitást és a telt zamatokat. Ízében felfedezhető a meggyes keserűcsokoládé és az égetett karamell jellegzetes íze, de az asztalt gyümölcsök zamatai is kiütköznek, például a málna, a datolya vagy a szilva íze. Lecsengése intenzív és fűszeres, fogyasztását tisztén, esetleg jégre töltve javasolják. podobne ako špeciálne edície: Zacapa El Alma 126,05€, Zacapa La Doma 123,90€, Zacapa La Armonía 99,95€ Moje odpověď zní – určitě ano, ta chuť je podle mého názoru o něco bohatší a zajímavější a v neposlední řadě i balení vypadá opravdu exkluzivně a ve vitríně se určitě neztratí. Přečtěte si tuto recenzi a dozvíte se o Zacapa Extra Old (XO) vše co potřebujete vědět, včetně mých zkušeností (ale také postřehů od ostatních fanoušků rumu). Můj krátký verdikt: Zacapa je Zacapa a k dlouhé řadě fanoušků se řadím i já. Neříkám, že je to pití na každý večer, ale pokud putujete světem nejrozmanitějších rumových chutí, tak návrat domů vždy potěší. Nemám problém ani se základní verzí, tu mám vlastně většinou doma v zásobě. Tento extra starý rum si dávám jen příležitostně. Když se však k němu dostanu (často darem), tak většinou padne celá láhev ještě hned ten den.Mielőtt elmerülnénk a Zacapa rumok ízvilágában, érdemes egy kis figyelmet fordítani a márka történetére is, ugyanis ez is meglehetősen érdekes. A Zacapa Centenarió nevét Zacapa városáról kapta, és maga az ital megalakulása is a városhoz köthető. A város megalakulásának emlékére készítették el ugyanis 1976-ban, mert akkor lett a város kereken 100 éves. Az ital megalkotása Alejandro Burgaleta kémikus-orvos nevéhez fűződik, aki hosszan érlelt rumok elegyítésével hozta létre azt a különleges keveréket, amit ma Ron Zacapa Centenario néven ismerünk. Tovább olvasom >> All bottles are garnished with a petate band knitted by hand by the women from an indigenous community, direct descendants of the Mayans, representing the unity of earth and heaven.

Asda Great Deal

Free UK shipping. 15 day free returns.
Community Updates
*So you can easily identify outgoing links on our site, we've marked them with an "*" symbol. Links on our site are monetised, but this never affects which deals get posted. Find more info in our FAQs and About Us page.
New Comment